Integral Avto Jesenice Novice

Vse aktualne novice podjetja Integral Avto Jesenice najdete tukaj.

  1. Novice
  2. TO JE SEDMA VAJENIŠKA ŠKODA
01.08.2020
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

TO JE SEDMA VAJENIŠKA ŠKODA

SCALA je postala SLAVIA: udeleženci poklicne šole ŠKODA so se s sedmim vajeniškim avtomobilom poklonili ustanovitvi današnjega podjetja ŠKODA AUTO pred 125 leti.

SLAVIA

Václav Laurin in Václav Klement sta takrat svoja prva kolesa, ki sta jih razvila skupaj, prodajala pod blagovno znamko Slavia. Sedaj to ime nosi različica spider kompaktnega modela ŠKODA SCALA, ki je bil prvič osnova za projekt poklicne šole, ki se odvija vsako leto od leta 2014. Unikatno vozilo so razvili in izdelali vajenci.

Skupaj že sedmo vajeniško vozilo znamke ŠKODA se imenuje ŠKODA SLAVIA. Emocionalna različica spider je poklon začetkom znamke ŠKODA. Ob 125. obletnici ustanovitve podjetja ude­leženci Škodine akademije s svojim tradicionalnim projektom obujajo spomine na rojstvo češkega proizvajalca avtomobilov. Leta 1895 sta ustanovitelja Václav Laurin in Václav Klement v Mladi Boleslav najprej začela popravljati kolesa. Kmalu zatem sta zasnovala svoja prva kolesa in jih leta 1896 začela uspešno prodajati pod blagovno znamko Slavia. Novo vozilo, ki so ga izdelali vajenci, tako ponovno obuja zgodbo o zgodovini podjetja.

Zgodovinsko ime se odlično poda ideji vajencev, ki želijo z moderno zasnovanim modelom SCALA potovati v davno preteklost, ko avtomobili sprva še niso imeli strehe. Klasični spider je divji in pristen. S svojo odprtostjo v vseh pogledih se ŠKODA SLAVIA oddaljuje od klasičnih konvencij ter predstavlja svobodno mišljenje in sproščeno brezskrbnost mlade generacije. Dejstvo, da je SLAVIA brez strehe, ponuja posebej intenzi­v­no doživetje vožnje. Druge načrtne spremembe karoserije omogočajo, da ima spider še bolj športen značaj kot emocionalno zasnovana SCALA.

Tradicija vajeniških avtomobilov se odvija od leta 2014 in vajencem poklicne šole v Mladi Boleslav vsako leto omogoča, da zasnujejo, razvijejo in izdelajo spektakularno konceptno vozilo. Vsako izmed teh konceptnih vozil ponazarja kreativnost in prizadevnost podmladka.

Leta 2013 je bila ustanovljena današnja akademija ŠKODA, kjer pod eno streho poteka usposabljanje maturantov in kariernih začetnikov ter nadaljnje usposabljanje zaposlenih in specialistov. Podpisu memo­randuma s sindikatom KOVO za subvencioniranje poklicnega usposabljanja leta 2014 je sledila pre­nova učilnic akademije ŠKODA. ŠKODA AUTO je skupaj s sindikatom KOVO v usposabljanje in moder­nizacijo akademije v preteklih letih investiral več kot 300 milijonov čeških kron.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.